Gummy smile

Att ha ett leende på läpparna leder inte bara till att vi blir lyckligare i oss själva, vi sänder även ut lycka till vår omgivning. Ett leende är otroligt vackert, men det är många som inte trivs med sitt leende och undviker därför att le.

Gummy smile innebär att man ser en del av tandköttsvävnaden i överkäken när man skrattar. Detta uppstår på grund av en överaktiv muskel i överkäken som drar upp överläppen. Det är få som känner till att man kan behandla detta på ett enkelt sätt med muskelavslappnande medel (neurotoxin). Neurotoxinen som injiceras gör att läppen sänks lite och döljer därmed tandköttet. I vissa fall, vid rätt förutsättningar, kan man även utföra en kombinationsbehandling med filler i läpparna för att skapa ett mer harmoniskt leende.

Många är omedvetna om vilken stor skillnad en gummy smile-behandling gör för läpparna, leendet och utseendet i helhet. När din omgivning ser på dig efter behandlingen tittar de på dina läppar istället för tandköttet och du kan le och skratta hur mycket du vill!

Patient_7_1-minPatient_7_2-min

Behandlingstid

En behandling tar 30 min varav ingreppet ca 1 min.

Smärtfritt

Behandlingen är smärtfri och bedövning behövs inte.

Boomerang

Med Boomerang får du obegränsade besök från endast 599 kr/månad.

Efter behandling

Du kan återgå till jobb direkt efter besöket utan större svullnad/blåmärken.

Före- och efterbilder

ShapeBy Gummy smile

Behandling

Många tror att det krävs tandreglering eller operation för att ändra sitt gummy smile leende, men visste du att det går att åtgärda på bara en minut? Det är få som känner till att man kan behandla detta på ett enkelt sätt med muskelavslappnande medel i form av enkla och snabba injektioner. Resultatet blir att läppen sänks lite och döljer tandköttet. Alla typer av gummy smile går inte att åtgärda med hjälp av muskelavslappnande medel, för vissa kan en fillerbehandling vara ett bättre sätt att dölja tandkött. Självklart hjälper våra erfarna behandlare till att hitta den bästa behandlingen för just dig.

Det går även att kombinera en behandling med muskelavslappnande medel för gummy smile med en fillerbehandling. Fillerbehandlingen både formar läpparna och kan hjälpa en få ett mer harmoniskt ansikte, om man till exempel har en väldigt tunn överläpp. Vi på ShapeBy strävar alltid efter så naturliga resultat som möjligt.

Våga le och skratta igen! Många är inte medvetna om hur stor skillnad det gör för utseendet, läpparna och leendet att behandla gummy smile. Att ha ett leende man är nöjd med ger självförtroendet en oerhörd boost, och du slipper ångesten kring hur dina tänder och tandkött blottas.

Hur går en behandling av gummy smile till?

En behandling av gummy smile är både snabb och smärtfri. Behandlingen görs med små mängder muskelavslappnande medel som injiceras mellan överläppen och näsan. Själva ingreppet tar inte längre än någon minut. Behandlingen är relativt smärtfri då en liten, tunn nål används och ingen bedövning behövs. Det blir heller inga blåmärken eller svullnader.

Vad är muskelavslappnande medel?

Medlet som används inom gummy smile behandlingar har likt ett kärt barn många namn, men hur det verkar är det samma. Genom att blockera impulsen mellan nerv och muskel så slutar läppen att dras upp så mycket – och resultatet blir att mindre tandkött syns.

Medlet i sig har använts inom sjukvården i över 40 år och är effektivt att behandla många sjukdomar. Inom skönhetsbehandlingar har det länge använts för att minska rynkor och fina linjer, men även för behandlingar mot gummy smile, för att behandla tandgnisslingar och migrän.

Det kan låta lite läskigt, men medlet är oerhört välbeprövat och eventuella biverkningar är övergående då ämnet bryts ner naturligt av kroppen över tid. Att man kan bli förlamad på grund av muskelavslappnande medel är alltså inget annat än en myt.

Från tidsbokning till behandling

Det enklaste sättet att boka en tid på en av våra kliniker är surfa in på vår hemsida, så du har redan tagit första steget till ett mer harmoniskt leende!

När du kommer till vår klinik får du först visa upp en giltig legitimation och sedan fylla i en hälsodeklaration så att vi får lära känna dig och dina förutsättningar bättre. Till exempel vill vi veta om du har fått någon behandling med muskelavslappnande medel tidigare, och det är även viktigt att vi känner till om du tar några blodförtunnande mediciner, vilket i så fall eventuellt kräver en nedtrappning innan en behandling.

Efter att du fyllt i din hälsodeklaration möter du din behandlare som utför en helhetsanalys av ditt ansikte och där ni tillsammans diskuterar dina förutsättningar och önskemål med behandlingen. Ni går även tillsammans igenom de eventuella risker och biverkningar som kan komma med behandlingen.

Själva behandlingen tar inte mer än någon minut, och med förberedelser och ifyllnad av hälsodeklaration beräknas hela besöket på vår klinik ta cirka 30 minuter.

Resultat - När ser man ett resultat och hur länge varar det?

Resultatet av behandlingen samt varaktighet varierar från person till person då utgångsläge, anatomi, livsstil och ämnesomsättning är bidragande faktorer. Tyvärr syns inte resultatet av en gummy smile behandling direkt, utan kommer smygandes under ungefär två veckor. Vanligtvis syns det fulla resultatet efter 10–14 dagar och varar i ca 3–6 månader. Vi rekommenderar 2–3 upprepade behandlingar per år.

Smärtskala/bedövning?

All smärta är såklart individuell men behandlingen utförs med en mycket liten och tunn nål vilket gör att den är nästan helt smärtfri. Ingen bedövning behövs eller används i kombination med en behandling av gummy smile.

Blåmärken och svullnader?

Behandlingen lämnar inga spår efter sig i form av blåmärken och svullnader, och man kan utan problem återgå direkt till jobbet efter en behandling.

Efter en behandling – viktigt att tänka på

Du kan återgå till arbetet som vanligt efter en behandling, men du bör ej använda smink på området de fyra första timmarna efter en behandling. Undvik även att röra vid området timmarna efter en behandling för att låta det läka.

Ge din hud lugn och ro att läka genom att undvika bastu, direkt solljus och solarium en vecka efter behandlingen. Även hård fysisk aktivitet i form av träning och gym bör undvikas i tre dagar.

Självklart kommer din behandlare att ge dig all den information du behöver efter behandlingen, och papper med vad du bör och inte bör göra den närmsta tiden efter en behandling.

Visa mer

Omdömen

Alexa Mac Donald, Finland

“The Shapeby staff is really professional and I totally value their work and opinion. They are always really honest and realistic and they treat their clients as individuals. I can fully trust them and I know they wouldn’t do anything that would be unsafe or unnecessary - so I know I’m in good hands for sure!”

Viktoria Berg, Sverige

“Det är ren lyx att få komma till ShapeBy. Från första bemötandet i den härliga foajén till efter avslutad behandling. Personalen är fantastisk och otroligt professionell! Jag har alltid känt att jag varit i trygga händer, deras kunskap gör att man alltid känner sig extra fin när man går därifrån. Jag gillar även att de fokuserar på att ta fram ens bästa drag och förfinar istället för att förändra. Världens bästa klinik helt enkelt! Kärlek till er! ❤️”

Adam Farhoumand, Sverige

“Sedan flera år tillbaka har jag besökt ShapeBy med magiska resultat. Otroligt duktiga på det dem gör, och man känner verkligen att man är i trygga händer. Från sekunden man kommer in till utförd behandling är allt verkligen av världsklass. Kan starkt rekommendera ShapeBy.”

Anitha Clemence, Sverige

“Jag är otroligt nöjd med resultatet av hårborttagningen jag gjorde, det gick fort (fyra behandlingstillfällen) och var relativt smärtfritt. Personalen var superprofessionell och jag kände mig trygg. Så nu har jag bokat på fler behandlingar. Det är verkligen en enorm skillnad mellan kliniker och här har alla medicinsk bakgrund vilket är kännbart och syns i resultaten.”

Nindy Kaur, Kanada

“I have flown from Toronto to Sweden several times to visit ShapeBy and have been extremely satisfied. The entire team at ShapeBy is impressively professional. What I love the most about Dr Neha is how she works with great finesse and creates an aesthetically pleasing look while still keeping the result very natural. I highly recommend ShapeBy to anyone who likes natural and classy results. I for one, will definitely continue using ShapeBy!”

Pris från 1 300 kr

Hitta lediga tider


Så här går det till vid en behandling.


1. Tidsbokning

Du bokar en tid för en behandling hos oss genom vårt bokningssystem.


2. Konsultation

Väl på plats gör vi en komplett analys på dig och skräddarsyr en personlig behandlingsplan.


3. Behandling

Våra erfarna läkare, sjuksköterskor och medicinsk personal utför behandlingen på dig.


4. Uppföljning

Efter behandlingen följer vi upp för att se till att allt känns bra och har gått som du tänkt dig.


Vanliga frågor

1Hur går en behandling av gummy smile till?
Behandlingen görs med små mängder neurotoxin som injiceras mellan överläppen och näsan. Själva ingreppet tar ca 1 min. Behandlingen är relativt smärtfri då en liten, tunn nål används och ingen bedövning behövs. Det blir heller inga blåmärken eller svullnader. Med förberedelser och ifyllnad av hälsodeklaration beräknas hela besöket ta ca 30 minuter.
1När ser man resultat och hur länge varar det?
Resultatet av behandlingen samt varaktighet varierar från person till person då utgångsläge, anatomi, livsstil och ämnesomsättning är bidragande faktorer. Vanligtvis syns resultatet efter 10-14 dagar och varar i ca 3-6 månader. Vi rekommenderar 2-3 upprepade behandlingar per år.
1Smärtskala/bedövning?
Ingen bedövning behövs då behandlingen utförs med mycket liten och tunn nål och är helt smärtfri.
1Blåmärken och svullnader?
Inga

Kontakta oss

Har du några frågor eller funderingar? Fyll i frågeformuläret nedan så återkopplar vi till dig inom kort.


  Andra är även intresserade av

  Boomerang Rynkbehandling-prenumeration

  Nu blir Sveriges populäraste Rynkbehandling-behandlingar...

  Kindkonturering

  Genom att skulptera kindbenen med filler ser man en omedelbar effekt av fyllnad och uppstramning.

  10 saker att tänka på innan en läppförstoring

  Här delar vi med oss av 10 viktiga aspekter du bör tänka på...

  ShapeBy Face
  Refinement

  Det naturliga valet för ett icke-kirurgiskt ansiktslyft.
  Patient_7_1-minPatient_7_2-min

  Gummy smile

  Att ha ett leende på läpparna leder inte bara till att vi blir lyckligare i oss själva, vi sänder även ut lycka till vår omgivning. Ett leende är otroligt vackert, men det är många som inte trivs med sitt leende och undviker därför att le.

  Gummy smile innebär att man ser en del av tandköttsvävnaden i överkäken när man skrattar. Detta uppstår på grund av en överaktiv muskel i överkäken som drar upp överläppen. Det är få som känner till att man kan behandla detta på ett enkelt sätt med muskelavslappnande medel (neurotoxin). Neurotoxinen som injiceras gör att läppen sänks lite och döljer därmed tandköttet. I vissa fall, vid rätt förutsättningar, kan man även utföra en kombinationsbehandling med filler i läpparna för att skapa ett mer harmoniskt leende.

  Många är omedvetna om vilken stor skillnad en gummy smile-behandling gör för läpparna, leendet och utseendet i helhet. När din omgivning ser på dig efter behandlingen tittar de på dina läppar istället för tandköttet och du kan le och skratta hur mycket du vill!

  Behandligstid

  En behandling tar 30 min varav ingreppet ca 1 min.

  Smärtfritt

  Behandlingen är smärtfri och bedövning behövs inte.

  Boomerang

  Fritt antal besök så länge det bedöms som medicinskt säkert.

  Efter behandling

  Du kan återgå till jobb direkt efter besöket utan större svullnad/blåmärken.

  Före- och efterbilder

  ShapeBy Gummy smile

  Behandling

  Det är få som känner till att man kan behandla detta på ett enkelt sätt med muskelavslappnande medel, Injektioner som gör att läppen sänks lite och döljer tandköttet. I vissa fall, om man har vissa förutsättningar kan man även utföra en kombinationsbehandling med filler i läpparna för att skapa ett harmonisk leendet.

  Många är inte medvetna om hur stor skillnad det gör för utseendet, läpparna och leendet att behandla gummy smile. Den som ser dig börjar helt enkelt titta på dina läppar istället för på tandköttet och du kan le och skratta hur mycket du vill.

  Så här upplevs vi av
  våra patienter.

  Alexa Mac Donald, Finland

  “The Shapeby staff is really professional and I totally value their work and opinion. They are always really honest and realistic and they treat their clients as individuals. I can fully trust them and I know they wouldn’t do anything that would be unsafe or unnecessary - so I know I’m in good hands for sure!”

  Viktoria Berg, Sverige

  “Det är ren lyx att få komma till ShapeBy. Från första bemötandet i den härliga foajén till efter avslutad behandling. Personalen är fantastisk och otroligt professionell! Jag har alltid känt att jag varit i trygga händer, deras kunskap gör att man alltid känner sig extra fin när man går därifrån. Jag gillar även att de fokuserar på att ta fram ens bästa drag och förfinar istället för att förändra. Världens bästa klinik helt enkelt! Kärlek till er! ❤️”

  Adam Farhoumand, Sverige

  “Sedan flera år tillbaka har jag besökt ShapeBy med magiska resultat. Otroligt duktiga på det dem gör, och man känner verkligen att man är i trygga händer. Från sekunden man kommer in till utförd behandling är allt verkligen av världsklass. Kan starkt rekommendera ShapeBy.”

  Anitha Clemence, Sverige

  “Jag är otroligt nöjd med resultatet av hårborttagningen jag gjorde, det gick fort (fyra behandlingstillfällen) och var relativt smärtfritt. Personalen var superprofessionell och jag kände mig trygg. Så nu har jag bokat på fler behandlingar. Det är verkligen en enorm skillnad mellan kliniker och här har alla medicinsk bakgrund vilket är kännbart och syns i resultaten.”

  Nindy Kaur, Kanada

  “I have flown from Toronto to Sweden several times to visit ShapeBy and have been extremely satisfied. The entire team at ShapeBy is impressively professional. What I love the most about Dr Neha is how she works with great finesse and creates an aesthetically pleasing look while still keeping the result very natural. I highly recommend ShapeBy to anyone who likes natural and classy results. I for one, will definitely continue using ShapeBy!”

  Pris från 1 300 kr

  Hitta lediga tider

  Så här går det till
  vid en behandling.

  1. Tidsbokning

  Du bokar en tid för en behandling hos oss genom vårt bokningssystem.


  2. Konsultation

  Väl på plats gör vi en komplett analys på dig och skräddarsyr en personlig behandlingsplan.


  3. Behandling

  Våra erfarna läkare, sjuksköterskor och medicinsk personal utför behandlingen på dig.


  4. Uppföljning

  Efter behandlingen följer vi upp för att se till att allt känns bra och har gått som du tänkt dig.


  1
  4

  Vanliga frågor

  1Hur går en behandling av gummy smile till?
  Behandlingen görs med små mängder neurotoxin som injiceras mellan överläppen och näsan. Själva ingreppet tar ca 1 min. Behandlingen är relativt smärtfri då en liten, tunn nål används och ingen bedövning behövs. Det blir heller inga blåmärken eller svullnader. Med förberedelser och ifyllnad av hälsodeklaration beräknas hela besöket ta ca 30 minuter.
  1När ser man resultat och hur länge varar det?
  Resultatet av behandlingen samt varaktighet varierar från person till person då utgångsläge, anatomi, livsstil och ämnesomsättning är bidragande faktorer. Vanligtvis syns resultatet efter 10-14 dagar och varar i ca 3-6 månader. Vi rekommenderar 2-3 upprepade behandlingar per år.
  1Smärtskala/bedövning?
  Ingen bedövning behövs då behandlingen utförs med mycket liten och tunn nål och är helt smärtfri.
  1Blåmärken och svullnader?
  Inga

  Kontakta oss

  Har du några frågor eller funderingar? Fyll i frågeformuläret nedan så återkopplar vi till dig inom kort.


   Andra är även intresserade av

   Boomerang Rynkbehandling-prenumeration

   Nu blir Sveriges populäraste Rynkbehandling-behandlingar...

   Kindkonturering

   Genom att skulptera kindbenen med filler ser man en omedelbar effekt av fyllnad och uppstramning.

   10 saker att tänka på innan en läppförstoring

   Här delar vi med oss av 10 viktiga aspekter du bör tänka på...

   ShapeBy Face
   Refinement

   Det naturliga valet för ett icke-kirurgiskt ansiktslyft.

   BOKA TID