Läppförstoring

Läppförstoring

Läpparna är ansiktets fokus och en viktig del av vårt utseende. Naturligt vackert formade läppar med lagom fyllighet hamnar ofta i blickpunkten för uppmärksamheten och förknippas med skönhet, kvinnlighet och ungdom.

Alla människor har olika volym och form på läpparna, vissa har fylligare, medan andra har tunnare och ojämna. Med tiden kan man uppleva att läpparna tenderar att förlora volym och fasthet. En av anledningarna till att läpparna krymper eller blir allt tunnare beror på spänningarna i musklerna kring munnen och i ansiktet.


läppar

6 400 Läppar

Vi har utfört över 6400 behandlingar av läppar.
18+

18+

Vi utför enbart behandlingar på dig över 18.
clock

Tidsåtgång

En behandling tar 30 min varav ingreppet tar ca 10 min.
ointment

Bedövning

Med bedövningssalva minskar smärtan. Detta erbjuds på plats.
skräddarsydda

Skräddarsydd teknik

Vi skräddarsyr behandlingen efter dina förutsättningar.

Behandling
Med fillers kan man skapa fylligare läppar på ett sätt som ser naturligt ut (vilket också är ShapeBys grundkoncept). Man kan framhäva konturer och skapa tydligare amorbåge. Önskar man inte fylligare läppar utan endast att korrigera asymmetri/ojämnhet eller korrigera sura / ledsna mungipor (marionett linjer) kan man även göra detta på ett sätt som ser naturligt ut.

På ShapeBy strävar vi endast efter naturliga resultat. Vi ser alltid till att läpparna är i harmoni och balans i förhållande till resterande strukturer i ansiktet.

Går det att ändra läppens form eller endast bygga volym?
Alla läppar är olika och har olika förutsättningar. Det finns ett flertal tekniker man kan använda sig av för att forma läppar till det man önskar. Man kan bygga volym och få dem att se putigare ut, även bredda läpparna om man har en liten och smal mun. Om man redan är nöjd med storleken på läpparna kan man även skapa symmetri för att endast jämna ut formen. Våra behandlare erhåller god anatomisk kunskap och har estetiskt sinne. Det mesta går att få till, men till ett naturligt resultat.

Hur lång tid tar behandlingen?
Själva ingreppet tar ca 2-5 minuter. Med konsultation och förberedelser beräknas tiden till ca 30 min.

Hur stor mängd filler krävs och hur många upprepade behandlingar rekommenderas?
Hur många milliliter som krävs varierar från person till person. De flesta patienter behöver mellan 0,5 - 1,0 ml. Det krävs oftast 2-3 behandlingar under uppbyggnadsfasen. En påfyllning behövs som regel 1-2 månader efter första besöket för att uppnå ett långvarigt och naturligt resultat. Efter uppbyggnadsfasen och efter att man uppnått önskat resultat behöver man underhålla läpparna med jämna behandlingar var 6-12 månad

När ser man resultatet av en läppförstoring?
Resultatet ser man direkt men det förekommer också en viss del svullnad. Det optimala resultatet ser man efter ca en vecka då svullnaden har hunnit lägga sig.

Hur länge varar resultatet av en läppförstoring?
Läpparna har en snabbare absorptionsförmåga av filler än andra delar av ansiktet och det krävs oftast en uppbyggnadsfas. Har man aldrig tidigare utfört en behandling med filler i läpparna så jobbar kroppen på ett sätt att bryta ned fillern de första veckorna. Redan 3-4 veckor efter första besöket kan man därför uppleva att läpparna återställs i princip till ursprungsläget. Detta varierar från person till person och kan ta längre / mindre tid hos somliga.

Gör det ont att utföra en läppförstoring? Kan man få bedövning?
Smärtan är individuell. Innan behandlingen får man en bedövningssalva (lidokain med tetrakain) för att minimera smärta. Några av våra fillers innehåller även bedövningsmedel i själva sprutan.

Förekommer svullnad och blåmärken?
Svullnad förekommer alltid och varar i ca en vecka. Blåmärken kan uppstå.

Kan det bli klumpar i läpparna efter en fillerbehandling?
I läppvävnaden kan det normalt förekomma fickor, var filler ibland kan samla sig och bilda små klumpar. Dessa försvinner normalt sett efter några dagar. Om de inte försvinner spontant kan man hjälpa till med att massera dessa själv.

Vad innebär det om klumpar uppstår flera veckor efter behandling?
Om klumpar uppstår flera veckor efter behandlingen är detta på grund av att kroppen brutit ned majoriteten av fillern. Detta är ofta ett tecken på att läpparna bör fyllas på igen.

 

Är det vanligt att läpparna inte är 100% symmetriska?
Ja. Ingen människa har ett helt symmetriskt ansikte. Ansiktet och läpparna formar sig efter din ämnesomsättning och livsstil. Vi är perfektionister och gör vårt bästa för att få läpparna att bli så naturligt symmetriska som möjligt, men tyvärr går det inte att uppnå 100% symmetri.

Vilka biverkningar / komplikationer kan man få efter en behandling med filler?
Vi har noggrant valt ut de bästa produkterna på marknaden att arbeta med (Stylage, Juvederm och Teosyal). Dessa betraktas som mycket säkra produkter och förknippas med få och sällan förekommande komplikationer och biverkningar. Den låga komplikationsgraden beror i första hand på att de ämnen som injiceras består av naturlig substans (Hyaluronsyra) och för att injektionsprodukternas effekt är tillfällig. Om något mot förmodan skulle bli fel, går resultatet tillbaka i takt med att produkten bryts ned av kroppen.

Eventuella komplikationer med en fillerbehandling kan innebära:

  • Infektioner där huden penetrerats
  • Asymmetri och ojämnheter
  • Blödning, blånad och/eller svullnad kan uppkomma kort efter behandlingen och kvarstå i upp till en vecka
  • Huden i det behandlade området kan även bli röd och irriterad, klia samt utveckla utslag och överkänslighet. Även dessa biverkningar är ovanliga och oftast snabbt övergående.
BOKA TID
-

© 2018 ShapeBy Sweden AB. All Rights Reserved.

 
Se våra Före & Efterbilder