ShapeBy Dermapen

Dermapen

För en naturlig och elegant hy

I takt med att vi åldras reduceras kroppens naturliga kollagenproduktion vilket medför att hudens elasticitet minskar och förorsakar ålderstecken såsom fina linjer och rynkor. Dermapen är en avancerad kollagenstimulerande behandlingsteknik som genom små mikroskopiska nålstick, så kallad micro needling, går djupt ner i huden. Behandlingen genomförs med ett munstycke som förflyttas över behandlingsområdet och penetrerar hudytan, vilket får till följd att produktionen av nytt kollagen stimuleras.18+

18+

Vi utför enbart behandlingar på dig över 18.
clock

Tidsåtgång

En behandling tar ca 20-45 min.
ointment

Bedövning

Behandlingen är smärtfri och bedövning behövs inte.
skräddarsydda

Skräddarsydd teknik

Vi skräddarsyr behandlingen efter dina förutsättningar.

På vilka områden kan man använda dermapen?
Rekommenderade behandlingsområden är ansiktets alla delar, halsen och dekolletaget. Ärr, pigmenteringar såsom vitiligo, linjer, rynkor, solskador och slapp hud behandlas effektivt med Dermapen. Eftersom Dermapen är så exakt behandlas med fördel känsliga områden såsom huden närmare ögonen, ögonlocken, näsa och andra känsligare hudpartier. Konvalescensen är minimal.

Hur många behandlingar rekommenderas?
För ett så gott och hållbart resultat som möjligt rekommenderar vi att behandlingen upprepas 4-6 gånger med ett intervall på mellan 4-6 veckor. Behandlingsintervall och frekvens är individuellt och hur det ser ut för just dig är beroende av ditt behov och dina önskemål.

Hur snabbt går det att se resultatet av behandlingen?
Redan efter första behandlingen kan du se resultat. Dock sträcker sig uppbyggnads-processen av huden bortom behandlingstillfället i ytterligare 6-12 månader, varför du kan förvänta dig resultat bortom behandlingsinsatsen. Utöver den föryngrande effekten blir din hud både mjukare med en helt ny lyster.

Är det en tidskrävande behandling?
Det som avgör behandlingstiden är det område som skall behandlas. Dermapen-behandlingen tar mellan fem minuter upp till en halvtimme, vilket gör denna behandlingsform mycket tidseffektiv.

Kräver behandlingen smärtlindring?
Behandlingen med Dermapen genomförs på olika behandlingsdjup. Vid ytligare behandlingsdjup är behandlingen lätt kännbar, medan vid ett djupare behandlingsdjup känns det lite mer. Behandlingen kräver ingen bedövning, då den i princip är smärtfri. Om du vet med dig att du är smärtkänslig, så kan en bedövningskräm appliceras före behandlingen. Rådgör gärna med någon av våra Dermapenspecialister inför det första behandlingstillfället.

Är det något särskilt jag skall tänka på efter behandlingen?
Beroende på hur känslig din hud är kan behandlingsområdet vara irriterat med svullnad och rodnad från mellan 12-48 timmar efter behandlingstillfället. I sällsynta fall kan huden bli hyperpigmenterad, vilket innebär att huden som behandlats kan bli något mörkare, eller ljusare, vilket är övergående och vanligtvis borta efter några veckor till ett fåtal månader efter behandlingsinsatsen.

Då det behandlade hudområdet är extra känsligt bör du undvika solexponering. Det finns annars risk för att ojämn pigmentering uppstår under läk- och uppbyggnads-processen. Solskyddsfaktor är att rekommendera om du exponeras för sol. Undvik även träning och bastubad under den första tiden efter behandlingen då de har en påverkande effekt på både blodflöde och blodkärl.

Några dygn efter att behandlingen avslutats kan du börja uppleva en föryngrande effekt av din hud, som både blivit mjukare och fått en helt ny lyster.

BOKA TID
-

© 2018 ShapeBy Sweden AB. All Rights Reserved.

 
Se våra före- & efterbilder