Filler

Vad är filler och hur används det?

En fillerbehandling är en volymgivande injektionsbehandling baserad på hyaluronsyra. Med filler kan man bygga upp förlorad volym (pga åldrande), skulptera ansiktet eller delar av ansiktet, släta ut rynkor, förstora läpparna och föryngra huden.


FEATURED IN:

18+

Åldersgräns 18+

Vi utför enbart behandlingar på dig över 18 år
clock

Tidsåtgång

30 min inklusive konsultation
ointment

Bedövning

Med bedövningssalva minskar smärtan
skräddarsydda

Skräddarsydd teknik

Vi anpassar behandlingen efter dina förutsättningar
18+

Åldersgräns 18+

Vi utför enbart behandlingar på dig över 18.
clock

Tidsåtgång

En behandling tar 30 min varav behandlingstid 10min.
ointment

Bedövning

Med bedövningssalva så minskar smärtan.
skräddarsydda

Skräddarsydd teknik

ShapeBy skräddarsyr behandlingen efter dina förutsättningar.

Vanliga frågor om filler:

Vad består våra filler av och vad är hyaluronsyra?

Fillers består av hyaluronsyra som är ett fuktbindande sockermolekyl som förekommer naturligt i kroppen. Det är hyaluronsyra och kollagen som upprätthåller hudens lager och struktur, samt medverkar till att ge huden volym och fukt. Med åldern minskar den egna Hyaluronsyran och huden blir slappare.

Varför ska man välja fillers med hyaluronsyra som varar tillfälligt istället för permanenta preparat?

Ansiktet åldras och dess strukturer förändras med tiden. Underhudsfett, skelett, muskler och huden genomgår förändringar vilket leder till minskad volym i ansiktet och elasticitet utav huden. Användning av permanent filler innebär större risker för bestående komplikationer i form av ojämnheter till följd av dessa åldersförändringar i kroppens vävnader.

Permanenta medel kan förflytta sig i samband med åldrandet och kan sjunka ned till andra oönskade partier i ansiktet. Resultat som ser bra ut idag utav permanent filler kan därför ge motsatt effekt om 10 år. Permanenta medel är svåra att hantera om man ändrar sig.

Vi på ShapeBy rekommenderar därför att man endast förhåller sig till icke permanenta lösningar så som hyaluronsyrebaserad filler.

När ser man resultat?

Resultat syns omgående och efter ca två till tre dagar har oftast svullnad som uppkommer hos många försvunnit.

Kan man få blåmärken?

Ansiktet är otroligt kärlrikt och blodförsörjningen god, varför blåmärken och svullnad lätt kan uppstå vid behandlingar i ansiktet. Viss övergående svullnad och blåmärken kan förekomma runt det behandlade området, som normalt försvinner inom en vecka.

Kan man gå till jobbet direkt efter behandlingen?

Man kan som regel återgå till jobbet och sina normala rutiner efter en fillerbehandling. Man kan ha lätt ömhet och rodnad efter behandlingen men det lägger sig oftast inom någon dag. En del svullnar efter behandling och svullnaden kan synas i några dagar. Vissa får även blåmärken som kan behöva sminkas över de närmaste dagarna.

Kan man utföra fillerbehandlingar när man är gravid eller ammar?

Fillerbehandlingar ska inte utföras under graviditet eller under amning.

Hur lång tid efter avslutad amning kan man göra en behandling?

Minst 2 månader

Kan man utföra fillerbehandlingar om man är sjuk eller har herpes/munsår?

Du får ej ha en infektion eller feber när du utför en behandling. Du får heller inte ha en finne på injektionsområdet eller Herpes infektion som pågår i kroppen eller injektionsområdet.

Kan man röka efter behandlingen?

Man bör avstå rökning i minst fyra timmar efter behandlingen.

Vad är skillnaden mellan alla olika filler märken?

Det finns flera varumärken på marknaden. Skillnaden mellan preparaten är oftast hur tillverkaren har framställt sin produkt, hur man har länkat molekylerna och hur mycket man har förfinat dem. Det är tillverkarnas metoder som avgör hur fillern fungerar. Det som skiljer är hur mycket vatten de drar till sig, hur fort de bryts ner, hur väl de behåller sin form. Så det är skillnad mellan olika tillverkare och mellan en tillverkares olika produkter. Vi har noggrant valt ut de bästa produkterna på marknaden att arbeta med: Stylage, Juvederm och Teosyal. Det finns inget märke av dessa som är bättre eller sämre än den andra. Det märke du blir behandlad med beror på området som skall behandlas samt dina förutsättningar.

Alla filler märken vi använder oss utav innehåller hyaluronsyra. Det är det vanligaste ämnet som använts i fillers sedan det kom på 90-talet. De är inte permanenta utan bryts successivt ner av kroppen.

Kan man blanda eller kombinera olika filler märken?

Vi kombinerar ofta olika fillers, olika densiteter (tjocklekar), beroende på område som skall behandlas. Man kan kombinera olika filler märken i olika regioner av ansiktet. I teorin kan man även blanda olika hyaluronsyrebaserade filler i tex. läpparna men bör undvikas om det är för tätt inpå senaste behandlingen. Rådfråga med vår behandlare innan om du genomgått behandling ett annat märke tidigare. Har man en tidigare gammal filler av ett märke i läppen bör man vänta ett antal månader innan man fyller med ett annat.

Gör det ont att göra en fillerbehandling?

Smärtan är individuell. Innan behandlingen får man en bedövningssalva (lidokain med tetrakain) för att minimera smärta. Vissa av våra fillers innehåller även bedövningsmedel i själva sprutan.

Får man bedövning innan?

Ja, vi har bedövningssalva som innehåller tandläkarbedövning (lidokain).

Hur länge håller filler?

Hur länge filler håller beror på vilket området som behandlas och ens egna ämnesomsättning och livsstil. Varje behandlingsområde i ansiktet har sin egna varaktighet och detta beror på vävnaden under huden samt aktiviteten av behandlingsområdet. Normalt sett varar de flesta behandlingar mellan fyra till tolv månader.

Återfår man sin originala form om man inte önskar att fortsätta med behandlingarna?

Ja, fillerbehandlingar är inte permanenta. Så småningom återgår kroppen till sin originala form.

Går det att ta bort filler?

Hyaluronsyrebaserade filler går att bryta ned genom att injicera ett motmedel, Hyalase. Efter behandling med Hyalase bryts fillern ned på 24 timmar och utseendet återställs omedelbart.

Har du frågor eller vill veta mer?


  BOKA TID
  open
  20% öppningserbjudande i Göteborg avslutas om:
  Dagar
  0
  6
  Timmar
  1
  1
  Minuter
  4
  6
  Sekunder
  4
  4