Kemisk Peeling

Kemisk Peeling

En Kemisk peeling är ett samlingsnamn för olika typer av syror samt enzymer som kan användas i olika behandlingar. Man kan använda sig utav både rena syror som vanligtvis är mandelsyra, mjölksyra samt salicylsyra. Alla syror har olika egenskaper och molekylstorlekar. Desto mindre molekylerna är desto djupare går dem ned i huden. Därför är det avgörande att behandlaren gör en grundlig analys vart i huden problemet sitter - ytligt eller djupt?

Det finns även blandade syror, så kallade multisyror. Där är fler olika syror kombinerade för att jobba på olika mål i huden.


Hur går behandlingen till?

Innan behandlingen utförs en grundlig konsultation. Där tar vi på ShapeBy reda på vad vi ska fokusera på i behandlingen samt på vilket djup i huden problemet sitter. Efter detta väljs både syra samt styrka på syran ut efter problem samt dagsform i huden. Huden förändras ständigt och då bör även behandlingen av din hud förändras i samma takt.

En avfettning av ansiktet görs innan syran appliceras på hudytan, detta för att ta bort fett som kan förhindra att syran tränger ner på djupet. När syran appliceras på huden ska den verka i 2-10 minuter. Ibland kan även fler penslingar av produkten ske för att skapa bästa möjliga resultat. När tiden väl passerat och resultatet är uppnått så sker en neutralisering och tvätt av hudytan.

Gör behandlingen ont?

Det varierar från person till person. När en syra appliceras på huden känns initialt en stickande och kliande känsla. Första gången man gör en kemisk peeling så känns behandlingen oftast lite mer än efter upprepade behandlingar. Detta på grund av att hudytan är väldigt torr vilket syran kan reagera på.

Vad gör en kemisk peeling och vad kan man behandla?

En kemisk peeling utför en mängd olika positiva egenskaper på din hud som varieras från vilken syra som används vid behandlingen. En syra är oftast mest känd för att vara en stark peeling och exfolierar hudens översta hudlager. En kemisk peeling gör även mer än så, dem vanligast hudindikationer som behandlas med kemiskpeeling är följande:

  • Torr- och yttorr hud
  • Fet- och acnebenägen hud samt stora porer och komedoner
  • Pigmenteringar och ojämnhudton
  • Åldrande hud
  • Tjock och solskadad hud
  • Hud utan lyster och cirkulation

BOKA TID
Se våra före- & efterbilder