Mungipor & Linjer

Marionette linjer / Sura mungipor

Tecken på åldrande i vårt ansikte börjar redan vid 20-30 års åldern. Volymen i ansiktet minskas i och med att ansiktsmusklerna blir sämre, bentätheten och fettvävnaden mindre. Även kollagenet som är hudens spännband börjar sakta avta vilket gör vår hud mindre elastiskt och kan upplevas hängigare. Då dragningskraften ständigt drar oss neråt så är det först under hakan och runt munnen som de första ålderstecknen uppstår. Med tiden kan vi uppleva att våra mungipor (marionette linjer) faller neråt och vi ser surare och tröttare ut.


18+

18+

Vi utför enbart behandlingar på dig över 18.
clock

Tidsåtgång

En behandling tar 30 min varav behandlingstid 10min.
ointment

Bedövning

Med bedövningssalva så minskar smärtan.
skräddarsydda

Skräddarsydd teknik

Vi skräddarsyr behandlingen efter dina förutsättningar.
18+

18+

Vi utför enbart behandlingar på dig över 18.
clock

Tidsåtgång

En behandling tar 30 min varav behandlingstid 10min.
ointment

Bedövning

Med bedövningssalva så minskar smärtan.
skräddarsydda

Skräddarsydd teknik

Vi skräddarsyr behandlingen efter dina förutsättningar.

Linjerna som löper från mungiporna och ner mot hakan syns konstant men ger sig som mest påtagliga när vi har munnen stängd. Med andra ord är de synliga även  utan att behöva utföra mimik. Detta sker av fler anledningar:

 • Volymförlust i kinder och under hakan som gör att huden blir händig och vi ser väldigt trötta ut.
 • Fettet i kinderna kryper ner och samlar sig kring munnen och på så sätt utvecklas sura mungipor och hamsterpåsar

Behandling:

Hur vi väljer att behandla marionett linjer beror på hur de uppstått och hur de ser ut. Är problemet lokalt i mungiporna så behandlas endast det området. I vissa fall sträcker sig linjerna från de nasolabiala vecken (näsvingarna) och nedåt. I sådana fall väljer vi att utföra en kombinationsbehandling med att både fylla nasolabiala veck samt marionette linjerna. Oftast förlorar vi även volym kring käklinjen och huden kan verka slapp i samband med att mungiporna ramlar nedåt. I detta fall behöver vi även fylla främre käklinje eller hela käklinjen beroende på ansiktsform och förutsättningar.

Hur går behandlingen till:

Behandlingen kan både utföras med vass nål eller med trubbig kanyl beroende på hur långt linjerna sträcker sig. Behandling med trubbig kanyl kan upplevas mer skonsam och ger mindre risk till blåmärken.

Hur lång tid tar behandlingen?

Själva ingreppet tar ca 10 minuter. Med konsultation och förberedelser beräknas tiden till ca 30 minuter. Vid behov av kombinationsbehandling kan det ta upp till 60 minuter.

Hur många ml behövs vid en behandling?

Mellan 1-2 ml krävs för behandling av Marionett linjer. Oftast räcker en behandling men i vissa fall kan det krävas två behandlingar (vid djupa veck). Ibland kan även en kombinationsbehandling behövas av Käklinje och Nasolabiala veck.

Gör det ont att behandla Marionette linjer / Sura mungipor

Behandlingen är nästintill smärtfri. Vanligtvis behövs det bara ett par få stick under behandlingen då den oftast utförs med hjälp av trubbig kanyl. Det finns även bedövningsmedel i sprutan.

Får man blåmärken? Kan man gå till jobbet direkt efter behandlingen?

Lättsvullnad och även blåmärken kan förekomma vid en behandling. Man kan gå till jobbet direkt efter behandlingen.

Hur länge varar resultatet av Marionette linjer / Sura mungipor

Resultatet kan hålla i upp till 6-12 månader beroende på utgångsläge, förutsättningar och biologiska egenskaper.

Några av våra Google Omdömen

 • Abbas Kapasi

  Jag måste börja med att tacka alla på Shapeby. Vilken upplevelse man fick. Från bokning till att man var där, allt var perfekt! Jag har tagit bort hår med hjälp av deras hårborttagningslaser. Måste säga att jag var väldigt rädd att det skulle göra ont. Oliver förklarade hela processen och det tog knappt 15 minuter att göra och den var smärtfri. Oliver var väldigt professionell och jag skulle definitivt rekommendera honom och hela teamet på Shapeby till alla! Keep it up!

     

  Läs fler recensioner

  Abbas Kapasi
 • Elin Levedahl

  Tack Jane för bästa bemötandet idag! gjorde botox hos Oliver och det var en strålande upplevelse!

  Otroligt proffsigt, ingen smärta, inga blåmärken, inga små torkade blodpluppar, alltså som att jag inte gjort någon behandling alls! (kan tilläggas att jag gjort botox flera år, och på flera kliniker, och har hyfsat lätt för att få blåmärken och bli svullen) Stort plus för den ljusa och superfräscha lokalen👌 Har redan bokat in nästa besök 😊💎

     

  Läs fler recensioner

   
  Elin Levedahl
 • Emily Naaman
  Vill bara säga jag älskar Neha hon är så oroligt duktig, ÄLSKAR verkligen mina läppar hon är AMAZING dom ser så naturliga ut! Super njöd !! Ja kommer enda från Dallas bara för att komma till neha :)    

  Läs fler recensioner

  Emily Naaman
 • Karina Petrovna
  Jag vill bara säga stort Tack till Oliver som räddat mitt ansikte! Vart överfylld på en annan klinik och skämdes gå till jobbet. Han tog bort min filler och redan på kvällen samma dag såg jag ut mer som mig själv och kunde inte sluta le. Väldigt tacksam att ni ville och kunde hjälpa mig! Mår så mycket bättre nu och känner mig mycket finare! Tusen, tusen tack! Längtar till mitt återbesök!    

  Läs fler recensioner

  Karina Petrovna
 • Annie
  Det är extremt svårt att endast i text förklara min tacksamhet till Shape by och de fantastiska underverk de gjort på mig med deras behandlingar. Det ser så naturligt ut vilket är precis som jag alltid velat ha det men aldrig vågat ta tag i. Detta då jag är extremt nålrädd och inte riktigt vågar lita på människor som är i mitt ansikte, det här har nu totalt förändrats. Efter att ha sett deras otroliga resultat så tog jag mig nervöst dit och det var det bästa beslut jag någonsin tagit. Det är nu månadens höjdpunkt att gå komma till deras salong med deras fantastiska bemötande för jag känner sig hur lugn som helst. All oro och nervositet försvinner direkt. Den enda nackdelen är att mina läppar håller sig så himla fina under en väldigt lång tid så jag får vänta med komma tillbaka ;) TACK Neha och alla på Shape by för att ni får mig att känna en sådan trygghet och gör ett sådant bra jobb! Ser fram emot när vi ses igen!    

  Läs fler recensioner

  Annie
 • Madelene Ringström
  Hos ShapeBy känner jag mig oerhört trygg, omhändertagen, sedd, professionellt bemött och bekväm. Så först, ett stort tack till er alla som får mig att alltid känna mig välkommen hos er. Det jag uppskattar med Dr. Neha, förutom den otroligt estetiska kunskap hon besitter, är hennes ärlighet. Jag vet att jag alltid kommer att få den absolut bästa hjälp som passar mig och förhöjer mina drag med ett naturligt resultat som följd. Från den allra första gång jag besökte Dr. Neha kände jag ett enormt förtroende för henne. Dr. Neha, du är verkligen bäst på det du gör. Ett stort tack för att du får mig att se ut som mitt absolut bästa jag! Jag rekommenderar varmt ShapeBy och Dr. Neha till alla!    

  Läs fler recensioner

  Madelene Ringström
BOKA TID
-

© 2018 ShapeBy Sweden AB. All Rights Reserved.

 
Se våra före- & efterbilder