PRP

PRP – Även kallad Vampyrmetoden

Med PRP behandlingar får man nytt liv i huden, och cellerna förnyas med hjälp av en bioföryngrande cellteknik. Man använder sig utav tillväxtfaktorer i våra blodplättar som sedan injiceras i huden med hjälp av mikrokanaler gjorda av penetrering från Dermapen-nålarna. Under behandlingen stimuleras även hudens cellförnyelse, samt produktion av kollagen och elastiska fibrer. Resultatet ger en mer ungdomlig, slätare och mer elastisk hud.


Hur går behandlingen till?

Behandlingen startar med ett möte med en sjuksköterska som tar ett klassiskt blodprov på patienten. Blodprovet förvaras i sterila rör och placeras sedan i en centrifug som skiljer blodplättarna och plasman från blodet. Vid en PRP behandling använder vi oss endast av den genomskinliga plasman med blodplättar. Slutligen använder vi oss utav Dermapen för att få ner substansen i hudens översta lager.

Varför använder vi Dermapen vid PRP-behandling och inte vanliga injektioner?

Vi på ShapeBy har valt att använda oss av Dermapen för nedslussning av PRP, och inte vanliga injektioner. Anledningen till detta är för att få plasman utspridd mer jämnt under hela huden med fler mikrokanaler i ansiktet, samt för att ta del utav de goda egenskaperna som en Dermapen-behandling tillför (bland annat kollagenstimulering, reducering av ojämn hudton, akne ärr samt ojämnheter i hudstruktur).

Hur lång tid tar behandlingen?

En PRP Behandling tar mellan 40-60 minuter beroende på vilka förbehandlingar som väljs innan behandlingen. De sista 10 minuterna avslutas alltid med en lugnande mask.

Vad kan man behandla med PRP?

Behandlingen fungerar på alla olika hudtyper samt hudfärger. PRP är den mest kraftfulla och effektiva behandlingen vid följande indikationer:

  • Slapp, solskadad och åldrande hud
  • Djupa ärr och ojämn hudstruktur
  • Hud utan lyster
  • Grov och porig hud

Hur länge håller resultatet?

Behandling med PRP ska alltid ske i kur med minst 3 behandlingar. Vid en kur "skruvar vi tillbaka" den biologiska klockan, för att sedan "åldras på nytt" från det nya utgångsläget. För det bästa resultatet och för en långvarig effekt rekommenderas en touch-up behandling ett par gånger om året efter avslutad kur.

Står du på mediciner?

Anti-inflammatoriska läkemedel blockerar trombocyt aktiviteten vilket inte är idealiskt för en PRP behandling. Sådan behandling bör avbrytas minst 7 dagar före PRP-behandlingen och kan återupptas efter en vecka.

Rökning och alkohol

De som röker och konsumerar mycket alkohol är inte idealiska för en PRP behandling (p.g.a sämre trombocyt funktion och blodcirkulation).

BOKA TID