Hårborttagning med laser

Oönskad hårväxt är ett vanligt problem för både kvinnor och män. Hur mycket eller lite hår vi har beror på olika faktorer som ålder, hormoner samt arvsanlag. Rakning, vaxning samt plockning är vanliga metoder idag att ta bort det oönskade håret. Denna metod är endast tillfällig och oftast kortvarig och kan ibland leda till irritation och en upplevelse av ökad hårväxt samt kraftigare hårstrån.

Vi på ShapeBy kan erbjuda dig en skonsam samt permanent hårborttagningsmetod med världens just nu snabbaste och mest effektiva laser för hårborttagning.

  • Världens snabbaste, starkaste och mest effektiva hårborttagningslaser
  • Behandlar ALLA hudtyper (ljusa som mörka)
  • Representerar den nya guldstandarden för hårborttagning samt kärl- och hudföryngringsbehandlingar
  • Första och enda klinik i Sverige med denna laser

Hårborttagning med laser

Oönskad hårväxt är ett vanligt problem för både kvinnor och män. Hur mycket eller lite hår vi har beror på olika faktorer som ålder, hormoner samt arvsanlag. Rakning, vaxning samt plockning är vanliga metoder idag att ta bort det oönskade håret. Denna metod är endast tillfällig och oftast kortvarig och kan ibland leda till irritation och en upplevelse av ökad hårväxt samt kraftigare hårstrån.

  • Marknadens kraftfullaste system.
  • Snabb & Effektiv behandling
  • Alla hudtyper och toner
  • Först i Sverige med systemet

Vi på ShapeBy kan erbjuda dig en skonsam samt permanent hårborttagningsmetod med den allra senaste laser tekniken.

Marknadens snabbaste och mest kraftfulla hårborttagningssystem (Aesthetic Winner 2018)

Thunder MT från Quanta System har fått pris för bästa hårborttagningssystem i 2018 års Aesthetic Industry Awards.

Thunder MT har den allra senaste tekniken inom hårborttagning och erbjuder två laservåglängder, 755 nm (Alexandritlaser) och 1064 nm (Nd:YAG laser), där man med hjälp av Mixed Technology kan behandla med en enskild våglängd, alternativt med båda våglängderna i simultana eller sekventiella pulser.

Denna kombination representerar just nu den nya guldstandarden för hårborttagning samt kärl- och hudföryngringsbehandlingar. Tack vare den unika kombinationen av dessa två lasrar i Thunder MT kan man på ett mycket säkert sätt behandla alla hudtyper (ljusa som mörka).


Behandling

Permanent hårborttagning kräver flera behandlingar med 1 - 4 månaders mellanrum. Vanligtvis kan det ta mellan 4 - 6 gånger att få resultat.

Hur många veckors mellanrum samt hur många gånger du behöver lasra beror på vilken hår och hudtyp du har samt område du vill behandla. Det kan vi hjälpa dig med vid en konsultation.

Hur växer hår?

Vår hårväxt påverkas av olika faktorer såsom arvsanlag, ålder, nutrition samt hormoner. Hur håret växer varierar på olika ställen på kroppen. Gemensamt är att alla kroppens hårsäckar befinner sig i ett av hårets tre olika livscyklar; den aktiva fasen (anagen fas), övergångsfasen (katagen fas) samt vilofasen (telogen fas).

Det är endast i den aktiva fasen som man kan ta bort hår med laser. Det är då håret är kraftigt pigmenterat med melanin och har kontakt med hårsäcken där stamcellerna sitter som vi vill förstöra med lasern. På tex armar och ben är växtcykeln på ca 2 - 4 mån och här befinner sig endast 20 - 30% av håret i den aktiva fasen. På huvudet är växtcykeln upp till 7 år där 90% av hårsäckarna är aktiva. I ansiktet är växtcykeln bara på några veckor. Detta är anledningen till att olika områden på kroppen tar olika lång tid mellan behandlingar att lasra och kräver olika antal behandlingar.


Område % vilande hår (telogen)% växande hår (anagen)Duration telogenDuration anagenFolliklar per cm2 Daglig hårväxtTotalt antal folliklarUngefärligt djup på folliklar
Skalp15853-4 månader2-6 år3500,35 mm1 miljon3-5 mm
Ögonbryn90103 månader1-2 månader0,16 mmför2-2,5 mm
Öron85153 månader1-2 månaderhela
Kinder30-5050-708800,32 mmhuvudet2-4 mm
Haka30702-3 månader1 år5000,38 mmoch2-4 mm
Överläpp35651-2 månader3-4 månader500skalpen1-2,5 mm
Armhålor70303 månader4 månader650,3 mm3,5-4,5 mm
Könshår70303 månader1 månad703,5-4,75 mm
Armar80203-4 månader2-3 månader800,3 mm220 000
Ben & lår80204-5 månader3-4 månader600,21 mm370 0002,5-4 mm
Bröst7030650,35 mm3-4,5 mm

Hur utförs behandlingen?

Med vår maskin som är först i Sverige behövs ingen gel på huden. Detta gör det mer smidigt, mindre kladdigt och mer effektivt. Vi börjar med att göra en hudanalys för att fastställa din hudtyp. Därefter ställer vi in maskinen efter just din hudtyp och det område du vill behandla. Du ligger sedan bekvämt medans laser munstycket placeras mot huden och behandlingen kan börja. Laserpulserna kan kännas som små stick men i övrigt är behandlingen smärtfri. Maskinen har inbyggd kylning med kall luft som håller din hud sval och detta gör att det inte känns lika mycket. Beroende på området du vill behandla kan det ta allt från några minuter till 40 min för helkropp.

 

Vad ska man tänka på innan?

Innan behandlingen är det bra om du har rakat dig någon dag innan. Du kan vara slätrakad men det går bra med någon millimeter utväxt med. Viktigt att tänka på är att du inte vaxar, plockar eller bleker håren på 6 veckor innan behandlingen, då lasern endast kan ta på hår som är pigmenterat och har kontakt med hårsäcken. Tänk även på att huden inte ska vara solad, skadad eller att du använt brun utan sol, detta ger ett sämre resultat.

Vad ska man tänka på efter?

Efter behandlingen kan en lätt rodnad eller svullnad uppstå men det lägger sig oftast redan inom ett dygn. Detta är positivt då det visar att behandlingen fungerar och hårsäckarna blivit skadade. Det är viktigt att efter behandlingen undvika solexponering de närmaste veckorna. Undvik även intensiv träning som orsakar svettning och bastu det närmaste dygnet. Det är bra om du samma dag även undviker bad, deodorant och parfym.

När ser man resultat?

Efter ca 2 veckor börjar håret att trilla av. De hårsäckar som lasern inte tagit börjar producera nya hårsäckar efter olika antal veckor beroende på området du behandlat och det är då dags för en ny behandling.

 
BOKA TID
-

© 2018 ShapeBy Sweden AB. All Rights Reserved.

 
Se våra före- & efterbilder