Tear Trough

Tear Trough

Man brukar säga att ögonen är själens spegel. Ögonen speglar ens hälsa, hur man mår inombords, och vad man gått igenom i sitt liv. Ögonen kan därför avslöja om du lider av sömnbrist, har dålig kost eller bristande vätskeintag. Mörka ringar, påsar och ihålighet under ögonen är oftast ett tecken på brist på dessa, men ibland kan man ha dessa ringar utan att behöva vara trött.

Under ögonen har vi en hel del blodkärl som skyddas av fett och tunn hy. Med åldern minskas fettvävnaden i området, vilket leder till att kärlen exponeras och ger mörka kontraster. Fördjupningar och skåror uppstår då under ögonen som kallas Tear trough.


18+

18+

Vi utför enbart behandlingar på dig över 18.
clock

Tidsåtgång

En behandling tar 30 min varav ingreppet tar ca 10 min.
ointment

Bedövning

Behandlingen är smärtfri och bedövning behövs inte.
skräddarsydda

Skräddarsydd teknik

Vi skräddarsyr behandlingen efter dina förutsättningar.

Behandling

Pigga ögon lyfter hela ansiktet och ger intrycket av välmående. Man kan lyfta fram och fräscha upp ögonen med filler behandling i Tear trough området.

Notera att Tear trough kan endast behandlas om man har en ihålighet eller skåra under ögonen som är orsakad av brist på fettvävnad. Är mörka ringarna orsakade av pigmentering av huden är fillers inte en passande behandling.

Hur utförs behandlingen av Tear trough?

Ett stickhål görs med en vass kanyl på kinden för att skapa en ingångsport för en trubbig kanyl (ovass kanyl). Trubbig kanyl förs därefter in genom hålet och upp mot tear troigh området där sedan en mycket tunn filler injiceras. Vi använder oss utav fillern Teosyal redensity II för Tear trough, som är specialutformad filler för just denna behandling.

Hur lång tid tar behandlingen?

Med förberedelser och ifyllnad av hälsodeklaration beräknas behandlingen ta 30 min. Själva ingreppet tar ca 10 min.

När ser man resultat?

Resultatet ser man direkt efter behandlingen men det förekommer en del rodnad. Det optimala resultatet ser man efter 2-3 dagar.

Hur många behandlingar behöver och hur stor mängd filler?

En behandling räcker. Ibland kan även en kombinationsbehandling behövas av kinder som stöd för fyllningen av tear trough. Botox för kråksparkar (rynkor vid sidan av ögonen) kan också ge ett piggare resultat.

Hur länge varar resultatet?

Resultatet varar i ca 9 månader -2 år.

Smärtskala/bedövning?

Bedövningssalva behövs inte då behandlingen utförs med trubbig kanyl. Behandlingen är smärtfri, den kan däremot upplevas mer obehaglig än smärtsam.

Svullnad och blåmärken?

Rodnad kan förekomma i någon timme efter behandlingen. Blåmärken är ovanliga. Man kan återgå till jobbet direkt efter.

Viktigt att tänka på:

Hyaluronsyra binder vatten, vilket inte är bra i Tear trough fall då detta kan orsaka påsar. Har man en tendens till att svullna mycket i ansiktet på mornarna, så är inte denna behandling rekommenderad.

BOKA TID
-

© 2018 ShapeBy Sweden AB. All Rights Reserved.

 
Se våra Före & Efterbilder